Beliggenhet og lokaler

Barnehagen ligger i Vestre Aker bydel i Oslo. Vi holder til i et vakkert bygg med direkte nærhet til skog og mark med fine muligheter til turer og friluftsliv. Vår nærmeste nabo er 1.klasse ved Rudolf Steinerskolen i Oslo.

Historikk

Kattugla Steinerbarnehage ble stiftet 14.januar 2008. Dette ble gjort etter at en initiativgruppe hadde arbeidet lenge for å etablere en steinerbarnehage med beliggenhet i nærheten av Rudolf Steinerskolen i Oslo (RSIO). Stiftelsens grunnkapital ble stilt til rådighet av Rudolf Steinerskolens venner. I tidsrommet 2008-2011 leide barnehagen lokaler av RSIO, i bygget som huser 1.klasse.

Høsten 2013 flyttet vi inn i helt nye lokaler, etter to år med midlertidige løsninger. Resultatet er et flerårig spennende samarbeid mellom pedagogene i barnehagen, arkitektene og byggekomiteen (foreldre). Etablering av Kattugla slik vi kjenner den i dag er resultatet av et stort løft med utallige dugnadstimer for alle som var involvert. Dette har bidratt til å skape den barnehagen vi ønsket oss.

Avdelingene

Barnehagen har 4 avdelinger. Lillebo og Veslestua er småbarnsavdelinger med barn fra 1 til 3 år mens Blåbærtua og Jordbærlia er storbarnsavdelinger med barn fra 3 til 6 år.

Lillebo

413 79 662
Avdelingen har plass til 9 barn i alderen 1 til 3 år og har 3 ansatte.

Veslestua

413 79 659
Avdelingen har plass til 9 barn i alderen 1 til 3 år og har 3 ansatte.

Blåbærtua

413 79 650
Avdelingen har plass til 18 barn i alderen 3 til 6 år og har 3 ansatte.

Jordbærlia

413 79 649
Avdelingen har plass til 18 barn i alderen 3 til 6 år og har 4 ansatte.

Dagsrytme

Dagsrytme Lillebo og Veslestua

...

Dagsrytme for Blåbærtua og Jordbærlia

Ukesmeny

Barns ernæring

På småbarnsavdelingen får barna hver dag tre måltider som består av grøt, frukt og et varmt måltid. De eldste barna har også tre måltider: et fruktmåltid, et hovedmåltid som er tilberedt av grønnsaker og korn og en matpakke som de tar med seg hver dag. Barna deltar i forberedelse, dekking av bord og servering.

Ukesmeny Lillebo og Veslestua

I tillegg spiser vi havregrøt hver morgen, noen dager koser vi oss ekstra og topper den med rørte blåbær, eplemos eller andre godsaker!

Ukesmeny Blåbærtua og Jordbærlia

Ukesrytmen Blåbærtua og Jordbærlia